Dra på hundeutstilling

Hundeutstilling er gøy enten du deltar med egen hund eller du bare vil dra dit for å se. Hunden kan også bli med for å se på, for eksempel dersom den er en valp som en dag skal delta på utstilling selv. Men også du som drømmer om å eie hund kan dra på utstilling for å se på ulike hunder og snakke med hundeeierne. Det kan gi deg mange gode tips før du kjøper en valp. Leter du etter en utstillingshund, er dette også et fint sted å møte oppdrettere som kan selge deg en valp.

Delta på hundeutstilling

Selvsagt er det enda morsommere å delta med egen hund. Det kan være skummelt, så hvis du har muligheten, kan du kanskje bli med noen andre den første gangen. Noen utstillere har med seg mange hunder, og da trenger de ofte hjelp til å ta seg av hundene. Hvis du er med som hjelper, kan du lære alt om hvordan en hundeutstilling foregår, og få mange innspill.

Du bør trene opp hunden din til å være lydig, for utstillingshunder skal ikke løpe vilt rundt i lokalet og skape kaos og ødelegge ting. Lydighet og tålmodighet er en nødvendighet, og du bør begynne å trene hunden allerede når den er valp. Den må selvsagt også venne seg til stell, og klare å sitte rolig selv om det foregår mye rundt dere. Da er det desto viktigere at hunden får være aktiv ellers, for da blir den både slank og veltrent, i tillegg til at den lettere finner roen når dere er på utstilling.

Pynt både hund og eier

Det er en selvfølgelighet at hunden skal ta seg godt ut når den er på utstilling, men som eier er det også fint å tenke gjennom antrekket sitt. Topper kan brukes sammen med en rekke ulike bukser eller skjørt, og du kan kombinere topper med gensere eller jakker dersom det er litt kjøligere. Du finner et stort utvalg av topper på NA-KD. Det er også morsomt å kle seg fint dersom du bare skal se på en hundeutstilling. Gjør dagen til noe spesielt, enten du er der alene eller sammen med en firbeint venn.

Utstillinger for blandingshunder

Mange tror at bare rasehunder kan delta på utstilling, og mange som eier blandingshunder våger kanskje ikke å ta med hunden på hundeshow. Men det finnes mange muligheter også om du har blandingshund. Du kan delta i for eksempel lydighetskonkurranser eller brukshundkonkurranser, og dette kan være like morsomt og spennende som de tradisjonelle utstillingene. Hvis hunden din elsker å trene eller å gjøre triks, er agility eller lydighetskonkurranser kanskje perfekt for dere. Finn ut mer om konkurranser for blandingshunder og legg dere i trening til neste arrangement.

Capitalize