Invitere venner på middag

For en sosial sammenkomst blant venner med hunder, så er det ikke så uvanlig å spise sammen. Da trenger du nok gode lasagne oppskrifter, for å sikre deg et måltid som alle kan like. Finn inspirasjon til bruk ved denne anledning eller hvilken som helst. Du kan komme langt med en italiensk oppskrift, som imponerer både med smak og utseende.

Italienske oppskrifter

Blant de italienske lasagne oppskrifter finner du lasagne bolognese, med grønnsaker, kylling eller glutenfri. Du kan nyte enkle lasagne oppskrifter bestående av sauser som bolognese eller hvit bechamelsaus. Ved ønske av lasagne med ny vri kan du gå for pesto, saus med osterester, blåskjell eller gresskar-ragu. Du har mye å velge mellom. En vegetarlasagne passer like godt til hverdag som til fest. Bruk gjerne squash, gulrot, asparges og erter til vegetarlasagnen. Legg til olivenolje, en hvitløksfedd og revet parmesanost. Krydre opp vegetarlasagnen gjerne med persille og pepper. En hvit bechamelsaus vil passe fint til denne oppskriften. Det du trenger til å tilberede en bechamelsaus er melk, smør, mel, salt og muskat. Du smelter smøret, tilsetter melet og rører. Ha så i varm melk, litt om gangen. Deretter koker du opp sausen, smaker til med salt og muskat. Smør så en ildfast form for å legge oppi grønnsakene, etterfulgt av revet parmesanost, bechamel og lasagneplater lagvis. Avslutt så med bechamel, parmesanost og sett i gang stekingen.

Glutenfri opplevelse for hundeelskeren

Du finner også lasagne oppskrifter for den glutenfrie hundeelskeren. Glutenfri lasagne med jordskokk, asparges og feldsalat er en ny vri på en ekte italiensk favoritt. Her kan du legge til purre, olivenolje og parmesanost. En bechamelsaus gjør seg godt i denne oppskriften også. I denne oppskriften skal du smelte smøret med olivenoljen. Legg til maismel og rør godt. Tilsatt deretter den varme melken, litt om gangen og deretter legger du til en klype salt. Kok dette opp under omrøring og ha i basilicosaus. Jordskokken skal vaskes og skjæres opp i små terninger. Deretter blancher dette i kokende vann og hold det til avkjøling. Aspargesen kuttes i småbiter og purren skjæres opp. Ha i olje i stekepannen og sauser ingrediensene. Følg rekkefølgen med purre, asparges og feldsalat. Ikke glem å vaske feldsalaten før bruk. Smør en ildfast form hvor du kan legge et lag med bechamelsaus i bunnen. Ha i grønnsakene og salaten. Dekk deretter med glutenfrie lasagneplater. Du skal gjenta rekkefølgen fire ganger, for så å avslutte med en bechamelsaus og grønnsaker. Strø gjerne over med revet parmesanost før du steker lasagnen. Etter stekingen bør du la lasagnen hvile i noen minutter. Du kan etter eget ønske strø over med litt fersk estragon før serveringen til hundeelskerne du ha invitert på middag. Det er så mye godt å ha i en lasagne. Du bør alltid på forhånd spørre om eventuelle matallergier, for å være på den sikre siden. Server gjerne lasagnen med noen deilig hvitløksbrød og en enkel salat. Så har du truffet prikken over i-en for dette middagsbesøket. Ikke glem å ha klar favorittretten til de firbeinte!

Capitalize