Trenger bedre rutiner i dyrebehandling!

En hund som ser ut.

I disse dager drar flesteparten av oss hundeiere på ferie til utlandet sammen med våre firbente. Det er ikke alltid en like god opplevelse for våre firbente å reise med fly, noe Norsk Kennel Klub selv sier seg enig i at rutinene til flyselskapene burde skjerpes. Flyselskap som Norwegian har fraskrevet ansvaret for å frakte dyr, samme hvilke rase det er snakk om. Norwegian har blant annet valgt å legge om et forbud mot å frakte raser med kort nese og flat hodeskalle. Slike dyreraser sliter ofte med pustevansker og kan lett forverres under stress. Derfor møter selskap som Norwegian stor kritikk for dårlige rutiner.

Hunder og katter skikket til å fly

Hund på tur.

Ansvaret for at dyrene er skikket til å fly ligger hos eieren, men lite hjelper det for rasen til dyrene. Norwegian har et påbud om at eieren må skrive under på at de fritar selskapet for ansvaret, dersom det skulle skje noe under turen. Selskapet får sterk kritikk på grunn av ansvarsfraskrivelsen, hvor dyr blir behandlet som bagasje og ikke levende. NKK har blant annet utalt at snutelengden ikke skal ha noe å gjøre med ulykker som skjer på reise, men skadet på grunn av dårlig behandling. Når man skal på ferie er det godt med gode sommerklær, klikk deg inn hos trendly.no sin hjemmeside.

Sjelden alvorlige skader

Om flyselskapene får skjerpet sine rutiner blir reisen langt mer komfortabel for dyr som trenger å fraktes. alvorlige skader er sjelden hvor det fraktes rundt 50.000 dyr i året. Skal du ut å reise så kan det uansett være godt å forsikre seg om at hunden din kan takle flyreisen. Det lønner seg også å sjekke for hvilke flyselskaper som kan være best for dine firbente å reise med. Man vil nødig påføre våre firbente en ubehagelig opplevelse.

Capitalize