Hunder

I denne artikkelen skal vi snakke om hunder. Det første vi skal gjøre er å se litt nærmere på hvor hunder faktisk kommer fra. Deretter skal vi se de forskjellige områdene hvor det kan være veldig nyttig å ha en hund tilgjengelig. Husk også at det er et stort ansvar å ha en hund som et kjæledyr, så vi skal også diskutere dette. Til slutt skal vi gi noen tips til hvordan du kan bygge et brukbart hundehus.

Hundenes utvikling

Hunden er en rovdyrart som stammer fra ulven, men for cirka 50.000 år siden kom menneskeheten frem til en slags forståelse med ulvearten. Noen av ulvene begynte enkelt og greit å henge rundt oss mennesker fordi vi noen ganger etterlot mat til dem. Etter hvert ble forholdet mellom oss mer symbiotiske, og begge parter hadde gode fordeler av å være sammen med den andre.

Etter hvert, startet vi faktisk å avle hunder for å kunne fremheve de egenskapene vi tenkte var ønskelige å utvikle. På grunn av dette har vi mange forskjellige unaturlige raser den dag i dag. Mange av disse rasene har utviklet forskjellige genetiske sykdommer som det blir vanskeligere å gjøre noe med.

Nytte

Hundene er veldig nyttige dyr for oss mennesker. Vi bruker faktisk hunder i forsvaret for å utføre forskjellige oppgaver. Det første og mest viktigste er hundenes luktesans. De kan trenes opp til å finne frem til forskjellige ulovlige gjenstander, som for eksempel narkotika og våpen. De kan også noen ganger brukes til å spore opp landminer og lignende.

Som om det ikke var nok så er det mange hunder som har det genetiske trekket at de er veldig beskyttende ovenfor sitt eget område. Det vil si at vakthunder er en veldig god idé, fordi de kan høre folk som nærmer seg området mye bedre enn oss mennesker. De kan også lukte seg frem til eventuelle forbrytere. Dersom noe ille skulle skje, kan hunden også angripe med stor suksess.

Kjæledyr

Hunder er veldig sosiale dyr og trenger veldig masse oppmerksomhet. I tillegg må du også mate dem riktig – og gi dem rikelig med vann, dette er derimot ikke det som er mest vanskelig med å eie en hund. Det som tar mest tid er kanskje all den lufting som hunden krever. Dersom du skaffer deg en hund må du gå tur med den veldig ofte. Helst flere ganger om dagen – hver eneste dag.

Dersom du ønsker å bygge deg et hus til hunden din så trenger du for det første noe treverk

som du kan bruke som materiale. Det er også viktig at taket er tett slik at det ikke renner vann gjennom, og husk å ta med størrelsen på hunden med i betraktning.

Capitalize