Hundesikre barneleker

Med både barn og dyr i hus, er det viktig å tenke sikkerhet for alle tenkelige og utenkelige scenarier. Selv om du tror det ikke kan hende – husk Murphys lov: Det som kan gå galt, går galt. Derfor må man være klar for det meste, også det som er ganske usannsynlig.

 

Kjøp kvalitet fra start
For å unngå farlige situasjoner, er det greit å være fokusert på å kjøpe kvalitet fra første stund. Kvalitet betyr ikke at det må koste skjorta, så lenge man søker etter leker på nett og velger de gode nettbutikkene. Pass på at butikken har de mest kjente merkene, så vet du at kvalitet er en selvfølgelighet! Også de beste merkevarene kan finnes billigere på nett, så man sparer mye på å finne rett nettbutikk.

 

Legg opp til adskilte områder
For å gjøre det så sikkert som mulig i utgangspunktet, kan det være greit å dele rommet opp, slik at både barn og dyr vet hvilke områder som tilhører dem. Dette er for å unngå at både hund og barn krever noe av hverandres leker eller utstyr, altså skaper et territorium, da dette kan gi en aggressiv reaksjon, spesielt fra hunder som har hatt for lite sosialisering som valper. Det er også viktig at hunden ikke har fri adgang til barnets leker, fordi de, til tross for kvalitet, kan bites i stykker av en overivrig hund.

Cute little girl laying on grass outdoors with puppy on her chest looking down at her

 

Sørg for at hunden har egne leker
For å gjøre situasjonen bedre for både barn og hund, er det viktig at hunden blir presentert for sine egne leker, og at barnet ikke får ta disse når de selv vil. Det kan nemlig skape en usikkerhet hos hunden som på et eller annet tidspunkt kan presenteres som aggresjon. Følg med kommunikasjonen mellom hunden og barnet til barnet er trygg på hundens språk og omvendt.

 

Lær barna å respektere dyr
For mange dyreeiere vil det være en ny opplevelse å lede dyr og barn sammen for første gang når de får barn, så derfor er det mange ting å tenke på. Viktig er det at barna forstår at det er et levende vesen, og at mange dyr blir redd eller usikker rundt mye høy lyd og store bevegelser når dette er nytt for dem. Ta opplæringen steg for steg, så går det nok bra til slutt!

Capitalize