Hva bør du tenke på når du skal gi hunden mat?

Tørrfôr er bra for hunder

Hunder er som oss mennesker svært glade i mat. Det er derimot ikke alle matprodukter en hund bør spise. Det er derfor viktig å undersøkelse maten du serverer før du gir hunden mat. Det kan være smart å kjøpe mat på dyrebutikker. På dyrebutikker er maten kvalitetssikret slik at den er trygg for en hund og spise. For at en hund ikke skal spise hele tiden er det anbefalt at man lager en liten matplan over hvilken tid maten skal settes frem. Du vil dermed unngå at hunden går opp eller ned i vekt eller eventuelt blir syk.

Sjokolade kan være dødelig

Dersom du har hund må du sørge for å holde sjokoladen langt vekk fra hun eller han. Sjokolade inneholder nemlig kakaobønner som kan være dødelig for hunder. I kakaobønnene er det et naturlig stoff som heter Teobromin, fra samme familie som koffein, og som hunder bruker ekstra lang tid på å bryte ned. Dette kan føre til sjokoladeforgifting, som kan være dødelig for hunder. I tillegg til sjokolade er det flere andre vanlige matvarer som hunder bør holdes langt unna, som for eksempel løk, druer og mange typer bær. Man bør heller ikke gi hunder bein. Bruk alltid internett eller snakk med en veterinær dersom du er i tvil.

Men hva kan hunden spise?

Det som primært bør gis til hund er tørrfôr, våtfôr og frosne kjøttprodukter som er spesiallaget for hunder. Det som er bra med hundefôr er at det som oftest regnes som fullkost for hunden, og inneholder mange av de vitaminene og mineralene som en aktiv hund trenger. Men dersom du skulle ville gi hunden din middagsrester en dag, bør du alltid undersøke på forhånd. For eksempel bør du unngå bein av fisk og fugl, da dette fort kan sette seg fast i tarmsystemet. Unngå også å gi hunden kornprodukter og grønnsaker som er rå ettersom det er vanskelig for en hund å fordøye og kan derfor være svært skadelig.

 

Capitalize