Store begivenheter for hunder i 2016


Det finnes en rekke hundeoppdrettere her i landet, og norske hunder har vunnet en rekke prestisjefulle premier gjennom tidene. Det er noe med naturen og den friske maten som gjør hundene helt fantastiske å se på. Dessuten er nordmenn veldig aktive mennesker og tar gjerne med seg bikkja ut i marka eller opp på fjellet. Legg til stadig stell, en god del profesjonelle kurs i hundetrening og lignende, så har du den perfekte blandingen. Med så mange hundeelskere er det ikke overraskende at vi ser mange store begivenheter for hunder i Norge. Agility er den mest populære typen konkurranser og show, og det er slike begivenheter vi har mest av.

Fun shot of three small dogs on a winners podium. Spaniel, Daschund and Pug.

Hvert år har man Oslo Hundeshow å se frem til, der man får se alle mulige klasser konkurrere. Agility, hopp og lag er de viktigste klassene, og hvert år er det en ny kennel som organiserer det fantastiske showet. Dommere fra både fjernt og nært kommer til Norge for å gi poeng til hundene, og det er minst like moro å følge med på som det er å faktisk være med på showet. Det seneste Oslo Hundeshow foregikk nå i mai, og det var Stovner Hundeklubb som sto bak det hele. Grorud Arena var stort nok til å romme alle tilskuere, og kunstgresset muliggjorde fantastiske triks og oppvisninger av hundene.

Nå nylig var det også Nordisk Mesterskap i Agility, og det var Norge som fikk holde begivenheten denne gang. Det var Norsk Kennel Klub, den eldste og mest kjente organisasjonen av hundeeiere som sto bak dette prestisjefulle mesterskapet, og de vakre omgivelsene ved Lillehammer skapte fantastisk atmosfære. Om du gikk glipp av mesterskapet nå i august, blir du nødt til å vente til neste år før et nytt internasjonalt show kommer til Norge.

Om du vil få med deg alt som skjer med tanke på hundedressur og lignende, er det lurt å følge med på hjemmesiden til Norsk Kennel Klub. Her har du nemlig en aktivitetskalender som gir deg en rask og ryddig oversikt over alt som foregår i landet. Dessuten kan du finne gode kurs, få tips til avl og oppdrett, samt følge med på resultatene fra diverse turneringer og mesterskap.

Capitalize